Europas bedste e-sundhedsløsning er dansk udviklet

PrintPrint
Oplægsholder
Navn: 
Troels Bierman Mortensen
Stilling: 
Kommerciel direktør
Firma/organisation: 
Daintel ApS
E-mail: 
tbm@daintel.com
Øvrige deltagere i projektet/initiativet
Navn: 
Patrick Hulsen
Stilling: 
Adm. Direktør
Firma/organisation: 
Daintel Aps
E-mail: 
ph@daintel.com
Hovedbudskaber
Disse tre budskaber kan deltagerne forvente at få med hjem efter at have hørt indlægget.
1: 
Specielafdelinger har brug for special IT systemer
2: 
Specialsystemerne skal fungere i integreret samspil med 'store' brede EPJ løsinger
3: 
Critical Information System fra Daintel er et godt eksempel på et velfungerende IT system til intensiv og anæstesi

Critical Information System, CIS by Daintel,  er udviklet af det danske IT firma Daintel. Systemet er udviklet til Critical Care, specifikt intensiv og anæstesi. 

CIS er på få er blevet det mest udbredte IT system til intensivafdelinger og har i dag en markedsandel på 50 procent af alle danske intensive behandlingspladser. 

CIS er har i maj 2012 vundet 1. præmien som EUs bedst E-sundhedsløsning udviklet af en SME (small medium enterprise) ved HIMSS E sundshedstopmødet i København. 

CIS består af 4 moduler: 

CIS journal giver et komplet overblik over den enkelte intensivpatient: en kronologisk oversigt over behandling, samt specifikke visninger for de enkelte kliniske hovedområder og de enkelte organer.

Patientens status og behandlingsplan opdateres løbende, kliniske scoring af den enkelte patient er automatisk opdateret og billeder og observationer kan tilføjes patientjournalen med blot en enkelt klik. Vagtrapporten opsummerer den seneste kliniske vurdering af, og behandlingsplan for, patienten og genereres automatisk af CIS Journal modulet. Nem og hurtig adgang til histori- ske data giver brugerne adgang til tidligere diagnoser og behandlinger eller detaljeret gennem- gang for hvert hovedorgan.

Det elektroniske medicineringsmodul sikrer en komplet og overskuelig visning af den enkelte patients medicinering, som gør det muligt for læger og sygeplejersker at gruppere behandling og medicinering på måder, som er relevante i forhold til den enkelte patients situation og ud fra en given klinisk kontekst.

CIS EMM gør læger i stand til at administrere alle former for lægemidler som findes på intensiv- afdelingen med udgangspunkt i mere end 150 klinisk validere behandlings-protokoller og 1000 doseringsforslag, som er udviklet i samarbejde med Daintel’s Medical Advisory Board, der tæller medlemmer fra mere end 11 intensivafdelinger i Danmark. Alle CIS moduler er fuldstændigt integrerede.

Dette betyder, at ændringer i patientens tilstand, som registreres i EOS, automatisk indgår i ændrede behandlings- og medicineringsforslag for den enkelte patient.

CIS EOS, Elektronisk observationsskema Det elektroniske observationsskema sikrer, at alle vitale patientdata er tilgængelige i CIS og dér bliver vist på en måde, der er klinisk relevant for den enkelte patient alt afhængig af hans status og diagnose.

Med CIS EOS sikres:

  • Fuld integration af alt nuværende og fremtidigt medicinsk udstyr på afdelingen, 
  • Opsætning af ønskede visninger af patientdata, 
  • Fuld integration med øvrige CIS moduler (Data fra CIS EOS overføres ved blot et enkelt klik til CIS Journal),
  • Fuld integration med Cosmic, 
  • Løbende opdateringer af CIS EOS og integrationer med andre CIS og HIS moduler via en

Regional CIS Server

  • Kapacitetsoverblik for samtlige intensivafdelinger,
  • Unikke muligheder for koordinering og styring af den samlede intensivkapacitet i en region og nationalt,
  • Gnidningsløs deling af data mellem de enkelte afdelinger og give